Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Emziren Kediler Nasıl Beslenmelidir?

15-11-2023 15:01
Emziren Kediler Nasıl Beslenmelidir?
Emziren kedilerin beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
 
Yeterli kalori ve protein almalıdırlar. Emziren kedilerin günlük kalori ihtiyacı, normal kedilerden yaklaşık %20 daha fazladır. Protein ihtiyacı ise, normal kedilerden %50 daha fazladır. Sağlıklı yağlar almalıdırlar. Sağlıklı yağlar, kedilerin enerji ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, yavruların gelişimi için de önemlidir. Vitamin ve mineraller açısından zengin olmalıdırlar. Vitamin ve mineraller, kedilerin ve yavrularının sağlığı için gereklidir. Emziren kedilere verilecek en iyi beslenme, yüksek kaliteli bir kedi maması ile beslemedir. Yüksek kaliteli kedi maması, kedilerin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir.
 
Eğer kedinize yüksek kaliteli kedi maması veremiyorsanız, yavruları sütten kesilene kadar, kedinize aşağıdaki besinleri de verebilirsiniz:
 
- Haşlanmış tavuk ve hindi
- Haşlanmış yumurta
- Yoğurt
- Kefir
- Tüm tahıllar

Emziren kedilere verilecek besinlerin miktarı, kedinin yaşına, kilosuna ve aktivite düzeyine göre değişebilir. Bu nedenle, kedinizi veterinerinize götürüp, beslenmesi konusunda tavsiye alabilirsiniz. Emziren kedilerin beslenmesine dikkat etmek, yavruların sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemlidir. Emziren kedilerin sıcak bir yerde beslenmesi önemlidir. Ayrıca, kedinize bol bol su vermeyi de unutmayın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.